Maisrijstrecept, compleet met groente-urap en ansjovis
Wednesday, May 18, 2022
Add Comment
Je kunt maïsrijst serveren als ontbijt of lunch als lunch. Volg dit hartige maïsrijstrecept dat ook is uitgerust met een manier om bijgerechten te maken.
Er is ook een bijgerecht voor deze maïsrijst, zoals plantaardige urap en gebakken gezouten ansjovis die je samen kunt serveren.
Maïsrijst recept
ingrediënten
- 300 gram rijst, wassen en afgieten
- 60 gram maïs, een nacht laten weken
- 750 ml lucht
- 150 gram gestoofde stukjes van 3 cm kousenband
- 200 gram verse spinazie stoofpot
- 100 gram geraspte kokos half oud
- 2 limoenblaadjes
Gemalen kruiden
- 1 el gesneden rode chili
- 1 tl gesneden rode chili
- 1 el gesneden knoflook
- 1 el gesneden rode ui
- 1 tl garnalenpasta
- 1 el zout
- 1 el gesneden bruine suiker
Hoe maïsrijst te maken
- Breng 750 ml water met de mais aan de kook en de mais is half zacht.
- Rijst toevoegen, koken tot het rijst is, verwijderen en apart zetten.
- Verhit een dampende pan, stoom de aronrijst gaar en gaar. Til op en zet opzij.
- Meng geraspte kokosnoot, limoenblaadjes met gepureerde kruiden, gestoomd tot ze gaar zijn.
- Meng de gekookte groenten met de urap-kruiden. Roer tot een gladde massa en zet opzij.
- Serveer de maïsrijst terwijl hij nog warm is met een bijgerecht van gezouten ansjovis en zalving.
0 Response to "Maisrijstrecept, compleet met groente-urap en ansjovis"
Post a Comment